WIE ZIJN WIJ

Geschiedenis

In 2005 ben ik, Sylvie Baggen, voor het eerst in aanraking gekomen met de doelgroep kinderen, jongeren en volwassenen met Autisme en/of een verstandelijke beperking. Tijdens mijn eerste stage kreeg ik een enorme liefde voor het werken met kinderen en jongeren met Autisme en een verstandelijke beperking en kwam tot de conclusie dat, als deze doelgroep in een vroeg stadium goed begeleid wordt, er veel meer uit te halen is dan op dat moment zichtbaar was. Ik heb in het vervolg van mijn opleiding dan ook stages gericht uitgekozen om meer ervaring op te doen en mij binnen dit werkveld verder te ontwikkelen.

Nadat ik mijn Mbo Cios Orthopedisch bewegingsagoog diploma in 2007 behaald had, was de keuze dan ook snel gemaakt en heb ik de opleiding Pedagogiek aan de Fontys hogeschool Sittard gekozen om mij verder te specialiseren.

Tijdens mijn eindejaars stage in 2010 kreeg ik de kans om met een cliënt individueel binnen de dagopvang aan de slag te gaan, hiermee was de kleinschalige zorgorganisatie Special care 4 you, met hart voor zorg geboren! Het combineren van school met het ondernemerschap was een enorme uitdaging, maar ik heb mijn HBO Pedagogiek diploma uiteindelijk toch behaald!

Door de jaren heen is, mede door onze persoonlijke aanpak en kleinschalige opvang, de interesse in onze organisatie toegenomen en hebben we de begeleidingsvormen uitgebreid naar individueel, groepsbegeleiding, naschoolse opvang en logeren.

Inmiddels kan ik de begeleiding dan ook niet meer alleen verzorgen, maar heb ik een leuk, jong en professioneel team om mij heen die achter mij staan en de begeleiding van de cliënten met veel plezier en liefde verzorgen.

Onze visie

Begeleiding in 1 op 1 situaties volgens de IPT- methode een eigen ontwikkelde training staat binnen de organisatie centraal. Er wordt per cliënt een individueel dagprogramma opgesteld waarin de activiteiten afgestemd worden op het ontwikkelingsniveau van de cliënt. Het is hierbij belangrijk dat de cliënt vaardigheden ontwikkeld, maar tevens ook de vrijheid krijgt om daadwerkelijk kind te kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat dit programma perfect aansluit op de behoefte van het de cliënt en zijn ouders of vertegenwoordigers, werken de professionals binnen Special care 4 you, met hart voor zorg nauw samen met de ouders en/of vertegenwoordigers. Ze zorgen er samen voor dat de cliënt enthousiast en gemotiveerd blijft en gewenste resultaten worden behaald.

Het team

Binnen special care 4 you, met hart voor zorg werken professionele begeleiders die de begeleiding van de cliënten verzorgen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om extern met een logopediste, ergo-therapeute en fysiotherapeute samen te werken.

Bezoekadressen:

  • Rijksweg Zuid 148 6161BT Geleen
  • Beekstraat 90 6166CC Geleen

Telefoonnummers

Algemeen: 046-2048528

S. Baggen: 06-24579597
E-mailadres: info@specialcare4you.nl

Logo Special care 4 You definitief